Onlangs is aan het College van B&W, in de persoon van wethouder Marcel Cramwinckel, de (concept)Spelregelkaart aangeboden van Huize Bijdorp.

Namens de Planologiecommissie van de vereniging tot Behoud van Oud, Groen en leefbaar Voorschoten doe ik u hierbij ons commentaar op de Spelregelkaart toekomen. In het proces van participatie , zoals door de Congregatie in de maanden januari t/m maart was georganiseerd, was op het laatste moment niet voldoende tijd ingeruimd om commentaar te leveren. Nu de Spelregelkaart bij de gemeente is ingediend hebben wij er behoefte aan om ons commentaar bij de gemeente en de Congregatie neer te leggen. Wij zijn van menig dat hoewel wij zeer positief staan t.o.v. de intentie van de Congregatie, op de Spelregelkaart een aantal bemerkingen te maken is. Juist omdat Bijdorp voor Voorschoten zo’n eminente betekenis heeft, zou het verkeerd zijn om in de snelheid van het proces een aantal zaken onder te belichten. In ons commentaar hebben wij dat nader uitgewerkt en wij hopen dat dit commentaar kan bijdragen tot het versterken van de aanpak voor een toekomstbestendig Bijdorp als blijvende parel voor de Voorschotense gemeenschap.

Graag zijn wij bereid e.e.a. nader toe te lichten en ons in te zetten om aan die toekomstbestendigheid een bijdrage te leveren.

Door Stan Dessens, voorzitter

Een gelijkluidend schrijven richten wij aan de Congregatie van de zusters van de Heilige Cathérina van Sienna

Steunt u onze doelstelling? Geef u dan op als lid van onze vereniging. Hoe meer leden we hebben, des te krachtiger we onze stem kunnen laten horen en onze invloed kunnen uitoefenen bij de gemeente, de politiek en andere belanghebbenden.

De minimale bijdrage bedraagt slechts € 12,50 per kalenderjaar.

 

Word lid van Vrienden van Voorschoten